+40743101014

Tratamente conservatoare

Tratament de umplere

Este vorba despre curățarea cariilor dentare și umplerea cavității (cavității) formate în dinți cu un material de obturație artificială.

Cauzele cariilor dentare

– Placa bacteriană
– Alimentele pe bază de carbohidrați (zahăr, făină etc.)
– Factori fizici (structura dinților, compoziția salivei etc.)
– Timp (durata de timp în care alimentele rămân în gură)

Placa bacteriană formată de bacteriile din gură poate forma acid din cauza reziduurilor de alimente zaharoase și făinoase din gură. Acești acizi dizolvă țesutul mineral al dintelui și perturbă smalțul dintelui, cauzând formarea de carii pe dinte, pe care noi le numim carii.

Diagnostic și metode de diagnosticare

Caria dentară poate apărea pe suprafața de mestecat a dintelui, pe interfețele dinților în contact unul cu celălalt sau pe zonele de gât ale dinților. Maronii sau cariile de pe suprafețele vizibile sunt ușor de identificat, dar cariile fără aceste simptome necesită, de asemenea, un diagnostic cu raze X.

Caria care începe în țesutul de smalț al dintelui progresează spre țesutul dentinar dacă nu este tratată. Dentina este o structură care se dizolvă mai ușor decât smalțul și, prin urmare, progresia cariei este rapidă. În cazul unei carii care a ajuns la nivelul țesutului dentinar, pacientul poate avea sensibilitate la cald, rece, acru, dulce ca urmare a unui factor. Această durere dispare atunci când agentul cauzal este îndepărtat. În cazul în care durerea este persistentă, caria a progresat spre stratul pulpar, unde este colectat pachetul vascular-nervoasă al dintelui și este necesar un tratament de canal.

Metode de tratament
Umplutură compozită

Este un amestec de plastic care conține particule de dioxid de siliciu. Cu diferitele sale opțiuni de culoare, nu se observă pe dinte și se mai numește și obturație albă estetică. Materialul, care a fost folosit o vreme doar pentru dinții din față, a fost întărit prin diferite metode și a devenit potrivit pentru dinții din spate. Materialul de obturație plasat pe dinte cu ajutorul unui liant special este întărit cu un dispozitiv luminos și lustruit în aceeași ședință.

Umplutura de porțelan

În cazul obturațiilor din porțelan, se ia o amprentă din cavitatea pregătită și se trimite la laborator. Când pacientul se prezintă la următoarea ședință, obturația din porțelan lustruit este lipită de cavitate.

Umplerea cu amalgam

Se formează prin amestecarea unui aliaj de argint, staniu și cupru cu 45-50% mercur. După ce cavitatea este umplută cu material de umplere din amalgam, se recomandă să nu folosiți zona timp de două ore și să nu mestecați nimic tare timp de 24 de ore. După 24 de ore, procesul este finalizat prin lustruirea umpluturii întărite.

Derulează în sus
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.