+40743101014

Chirurgie orală și maxilo-facială

Boli bucale și maxilare

Sunt incluse, de asemenea, aplicațiile avansate de chirurgie implantologică, cum ar fi plasarea de implanturi în maxilar, care se aplică frecvent în stomatologie, și plasarea de grefe osoase ca urmare a insuficienței osului necesar pentru implant.

O altă problemă care intră în sfera de aplicare a chirurgiei maxilo-faciale este reprezentată de anomaliile congenitale sau ulterioare ale maxilarului facial. Dintre acestea, fisura palatului și fisura buzei, funcția de masticație și estetica sunt afectate din cauza poziționării maxilarului inferior sau superior în față sau în spate.

Metode de diagnosticare

În cadrul metodelor de diagnosticare chirurgicală a maxilarului, se folosesc tehnici tradiționale, cum ar fi radiografiile, și tehnici avansate în care se obțin modele osoase tridimensionale ale pacientului la scară unu la unu, susținute de tomografie.

În acest fel, se poate face un diagnostic precis înainte de operație și se poate face un plan de operație precis. Pentru ca diagnosticul și tratamentul să aibă succes, este necesară o colaborare multidisciplinară cu alte specialități ale stomatologiei, cum ar fi ortodonția și protetica.

Metode de tratament

Procedurile chirurgicale legate de bolile orale și maxilo-faciale pot fi efectuate sub anestezie locală (anestezie regională) sau sub anestezie generală. Pacienții sunt spitalizați și ținuți sub observație după intervenții chirurgicale majore.

În aplicarea procedurilor chirurgicale, confortul pacienților, bolile existente, anxietatea și teama de tratament sunt luate în considerare în primul rând, iar pacienții sunt tratați în consecință.

Derulează în sus
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.